Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Karnabahar Tarifi

Çıtır Karnabahar

Çıtır Karnabahar Tarifi

Çıtır Karnabahar tarifi: Çıtır Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Karnabahar nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı siyez unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam

Çıtır Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharları yıkayıp çiçeklerine ayırıyoruz. (ne kadar küçük olursa o kadar çıtır olur)
  • Unu ve karbonatı kaseye alıp karıştırıyoruz.
  • Diğer kaseye yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Susamı bir tavaya alıp kavuruyoruz.
  • Kuruyan karnabaharları önce una, ardından yumurtaya, sonra susama, en son tekrar yumurtaya batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Çıtır Karnabahar ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021