Çıtır Karnabahar Köftesi Tarifi
Çıtır Karnabahar Köftesi tarifi: Çıtır Karnabahar Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Karnabahar Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çıtır Karnabahar Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram karnabahar (1/2 adet orta boy)
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un (100 gram)
- 2 yemek kaşığı beyaz peynir (kaşar veya yağlı peynir)
- 2 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)
Çıtır Karnabahar Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları olabildiğince küçük doğrayın, az miktarda kaynayan suda veya mümkünse buharda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatalla bastırarak kıvamını kontrol edin, sert kısımları eziliyorsa suyunu süzerek kenara alın.
- Suyunu iyice süzdürdüğünüz karnabahar tanelerini sıcakken bir çatal yardımıyla veya blenderdan geçirerek püre haline getirin.
- Süzgeçin üzerine alarak soğumasını bekleyin, bu sırada hafif hafif üzerinden bastırın ki fazla suyu çıksın.
- Soğuduktan sonra süzgeçten alarak geniş bir kaba yerleştirin. Sarımsağı üzerine rendeleyin, toz kırmızı biber, karabiber ve yumurtayı ekleyin ve birleşinceye dek bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Unu ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz bu aşamada şekil verip kullanmayacağınız kısmını buzluğa kaldırın, kullanacağınız kısmı ayırın.
- Son olarak içerisine beyaz peynirini, tuzunu ekleyin ve karıştırın.
- Her 5 adet köfte için 1-2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada iyice ısıtın ve kaşık yardımıyla köfte harcından alarak tavada yerleştirin. Üzerinden hafifçe bastırın. Orta-yüksek ateşte her iki tarafı da çıtır çıtır oluncaya dek pişirin. Sıcakken afiyetle tüketin.
Çıtır Karnabahar Köftesi tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz harcınızdan istediğiniz kadarını kullanıp geri kalanına şekil vererek buzluğa atabilirsiniz. Dondurduktan sonra çözdürmeden hafifçe yağlayıp fırında pişirebilir veya derin yağda kızartabilirsiniz.