Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Karnabahar Kanatları Tarifi

Çıtır Karnabahar Kanatları

Çıtır Karnabahar Kanatları Tarifi

Çıtır Karnabahar Kanatları tarifi: Çıtır Karnabahar Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Karnabahar Kanatları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Karnabahar Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Karnabahar için:

  • 1/2 adet karnabahar

Sosu için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı barbekü sos
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Bulamak için:

  • 10 yemek kaşığı ekmek kırıntısı (veya galeta)

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı barbekü sos
  • 1 tatlı kaşığı susam

Çıtır Karnabahar Kanatları tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharı küçük parçalara bölüp iyice yıkayın.
  • 10 dakika kadar çok yumuşamayacak şekilde haşlayıp süzün.
  • Bir kabın içine sos malzemelerimi alıp iyi bir kıvam alana kadar çırpın. Ayrı bir kaba da ekmek kırıntılarımı koyun.
  • Haşlanmış karnabahar parçalarını önce susa bulayıp ardından ekmekli karışımla kaplayın.
  • Az yağlı tavada arkalı önlü çıtır çıtır olana denk kızartın. Fırında da kızartılabilir.
  • Servis esnasında üzerine biraz barbekü sos ve susam eklemesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çıtır Karnabahar Kanatları tarifinin püf noktası nedir?

Yanına banıp banıp yemelik sarımsaklı, dereotlu bir yoğurt sos çok yakışacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025