Çıtır Karnabahar Kanatları Tarifi
Çıtır Karnabahar Kanatları tarifi: Çıtır Karnabahar Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Karnabahar Kanatları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
14 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Çıtır Karnabahar Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnabahar için:
Sosu için:
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı barbekü sos
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Bulamak için:
- 10 yemek kaşığı ekmek kırıntısı (veya galeta)
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı barbekü sos
- 1 tatlı kaşığı susam
Çıtır Karnabahar Kanatları tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı küçük parçalara bölüp iyice yıkayın.
- 10 dakika kadar çok yumuşamayacak şekilde haşlayıp süzün.
- Bir kabın içine sos malzemelerimi alıp iyi bir kıvam alana kadar çırpın. Ayrı bir kaba da ekmek kırıntılarımı koyun.
- Haşlanmış karnabahar parçalarını önce susa bulayıp ardından ekmekli karışımla kaplayın.
- Az yağlı tavada arkalı önlü çıtır çıtır olana denk kızartın. Fırında da kızartılabilir.
- Servis esnasında üzerine biraz barbekü sos ve susam eklemesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çıtır Karnabahar Kanatları tarifinin püf noktası nedir?
Yanına banıp banıp yemelik sarımsaklı, dereotlu bir yoğurt sos çok yakışacaktır.