Çıtır Kanat Tarifi
Çıtır Kanat tarifi: Çıtır Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kanat nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Çıtır Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tavuk kanadı
- 2 adet yumurta
Unlu kaplama harcı için:
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Mısır gevrekli kaplama harcı için:
- 1 su bardağı mısır gevreği
- 1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Tavukları kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Çıtır Kanat tarifi nasıl yapılır?
- Temizleyip bol suda yıkadığınız tavuk kanatlarını ön pişirme işlemi için kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın.
- Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Un, mısır nişastası, tuz ve karabiberi harmanladıktan sonra düz bir tabağa alın.
- Mısır gevreklerini elinizle ezerek küçük parçalar haline getirin. Tatlı toz kırmızı biber, köri, karabiber ve tuzla harmanladıktan sonra geniş bir kaba alın.
- Kızartma yağını derin bir tencerede kızdırın.
- Suyunu tamamen süzdürdüğünüz kısa süre haşlanmış tavuk kanatlarını öncelikle unlu ve baharatlı karışımı bulayın.
- Ardından çırpılmış yumurta sarısına batırın. Son olarak mısır gevrekli ve baharatlı karışıma aldığınız kanatların üzerini tamamen kaplayın.
- Üç kat kaplamadan oluşan tavuk kanatlarını kızgın yağa bırakın. Üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirme işlemini sürdürün.
- Fırınlanmış patates ve arzu ettiğiniz soslar eşliğinde ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Çıtır Kanat tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk kanatlarını kısa bir süre haşlamadan da derin yağda direkt olarak kızartabilirsiniz.