Çıtır Kanat Tarifi
Çıtır Kanat tarifi: Çıtır Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kanat nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket tavuk kanat
- 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 2 damla limon
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çıtır Kanat tarifi nasıl yapılır?
- Kanatları suda yıkıyoruz ve suyunun akmasını bekliyoruz.
- Ayrı bir kapta tereyağı hariç tüm malzemelerimizi harmanlıyoruz. İçerisine sarımsağı rendeliyoruz.
- Kanatlar ile sosu birleştirip sosun tüm kanatlara bulanmasını sağlıyoruz.
- Bu aşamada eğer bekleme imkanımız var ise kanatları streçleyip buzdolabında 3 saat bekletmek lezzeti artırabilir.
- Kanatları yağlı kağıt üzerine aralarında biraz açıklık kalacak şekilde diziyoruz. Kanatların iyice kızarıp çıtır çıtır olması için üzerilerine birer küçük parça tereyağı koyuyoruz.
- 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Çıtır Kanat tarifinin püf noktası nedir?
Kanatların üzerine tereyağı koymak çıtırlık vermesi için çok önemli.