Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Kanat Tarifi

Çıtır Kanat

Çıtır Kanat Tarifi

Çıtır Kanat tarifi: Çıtır Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kanat nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket tavuk kanat
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 2 damla limon
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çıtır Kanat tarifi nasıl yapılır?

  • Kanatları suda yıkıyoruz ve suyunun akmasını bekliyoruz.
  • Ayrı bir kapta tereyağı hariç tüm malzemelerimizi harmanlıyoruz. İçerisine sarımsağı rendeliyoruz.
  • Kanatlar ile sosu birleştirip sosun tüm kanatlara bulanmasını sağlıyoruz.
  • Bu aşamada eğer bekleme imkanımız var ise kanatları streçleyip buzdolabında 3 saat bekletmek lezzeti artırabilir.
  • Kanatları yağlı kağıt üzerine aralarında biraz açıklık kalacak şekilde diziyoruz. Kanatların iyice kızarıp çıtır çıtır olması için üzerilerine birer küçük parça tereyağı koyuyoruz.
  • 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Çıtır Kanat tarifinin püf noktası nedir?

Kanatların üzerine tereyağı koymak çıtırlık vermesi için çok önemli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025