Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi Tarifi

Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi Tarifi

Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifi: Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram kadayıf
  • 1 litre süt
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (kadayıfı kavurmak için)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Süslemek İçin:

  • 1 çay bardağı çikolata sosu
  • 1/2 çay bardağı toz antep fıstığı

Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencerede süt, toz şeker, un ve irmiği sürekli olarak karıştırarak koyu kıvam alıncaya dek pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelen karışım kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra vanilin ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Tereyağı eridikten sonra ocaktan alın.
  • Bir tavaya kadayıf, tereyağı ve toz şekeri ekleyin. Tereyağı eriyip, şeker eridikten sonra 3-4 dakika kavurup ocaktan alın.
  • Kadayıfı temiz bir fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine hazırladığınız kremayı ekleyin ve spatula yardımıyla yayıp 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Islattığınız bir bıçakla muhallebiyi kare parçalar olacak şekilde kesin.
  • Hazırlamış olduğunuz krem şantiyi kare parçalara yayın ve dövülmüş cevizi muhallebilerin orta kısmına serpiştirin.
  • Bir spatula yardımıyla kare muhallebi parçalarını üçgen şeklinde katlayın.
  • Üçgen muhallebileri bir tabağa dizin. Orta kısmına çikolata sosu ve toz antep fıstığını serpiştirip soğuk olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025