Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi Tarifi
Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifi: Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram kadayıf
- 1 litre süt
- 3 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı un
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker (kadayıfı kavurmak için)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Süslemek İçin:
- 1 çay bardağı çikolata sosu
- 1/2 çay bardağı toz antep fıstığı
Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede süt, toz şeker, un ve irmiği sürekli olarak karıştırarak koyu kıvam alıncaya dek pişirin.
- Muhallebi kıvamına gelen karışım kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra vanilin ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın. Tereyağı eridikten sonra ocaktan alın.
- Bir tavaya kadayıf, tereyağı ve toz şekeri ekleyin. Tereyağı eriyip, şeker eridikten sonra 3-4 dakika kavurup ocaktan alın.
- Kadayıfı temiz bir fırın tepsisine yayın.
- Üzerine hazırladığınız kremayı ekleyin ve spatula yardımıyla yayıp 1 gece buzdolabında bekletin.
- Islattığınız bir bıçakla muhallebiyi kare parçalar olacak şekilde kesin.
- Hazırlamış olduğunuz krem şantiyi kare parçalara yayın ve dövülmüş cevizi muhallebilerin orta kısmına serpiştirin.
- Bir spatula yardımıyla kare muhallebi parçalarını üçgen şeklinde katlayın.
- Üçgen muhallebileri bir tabağa dizin. Orta kısmına çikolata sosu ve toz antep fıstığını serpiştirip soğuk olarak servis edin.