Çıtır Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi
Çıtır Kadayıflı Sakızlı Muhallebi tarifi: Çıtır Kadayıflı Sakızlı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kadayıflı Sakızlı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Kadayıflı Sakızlı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
- 3,5 su bardağı süt (750 mililitre)
- 150 gram dökme kadayıf
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı margarin
Çıtır Kadayıflı Sakızlı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavada tereyağını eritin, kadayıfı ve toz şekeri ekleyerek altın rengini alana kadar kavurun.
- Dövülmüş cevizi de ilave edip bir süre daha kavurun ve ocaktan alın. Sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi poşetinin tamamını ilave edin.
- Orta ateşte, bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarin ekleyin ve 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Son olarak soğuyan muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Servis edeceğiniz kupların tabanına, hazırladığınız kadayıflı karışımdan bir miktar koyduktan sonra muhallebiyi ekleyin ve üzerine tekrar kavrulmuş kadayıftan ekleyip süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!