Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi tarifi: Çıtır Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kase
Çıtır Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 300 gram taze kadayıf
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 5-6 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
- 1 litre süt (piştikten sonra 1 su bardağı süt daha)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram margarin
- 1/2 paket toz krem şanti
Çıtır Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kadayıfları buzluğa atın en az 2 saat kalsın ki kolay kesilebilsin.
- Süre sonunda gelişi güzel kadayıfları ufalayın.
- Tavaya yağı alın, kadayıfları cevizi ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte ağır ağır renk alana kadar kadayıfları kavurun.
- Altın rengi olması gerekiyor.
- Muhallebisi için tencerede yağı eritin, ununu ekleyin.
- 5 dakika kadar kavurun. Üzerine şekerini ekleyin. Hızlıca karıştırın
- Sütünü de ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın.
- İlk sıcaklığı gittiğinde krem şanti ve 1 bardak daha sütü ekleyip mikserle 5 dakika yüksek devirde çırpın.
- Kaselerin tabanına kadayıf ekleyin. Ardından krema ve tekrar kadayıf ekleyin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.