Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi tarifi: Çıtır Kadayıflı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kadayıflı Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Kadayıflı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 300 gram taze kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 5-6 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt (piştikten sonra 1 su bardağı süt daha)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram margarin
  • 1/2 paket toz krem şanti

Çıtır Kadayıflı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kadayıfları buzluğa atın en az 2 saat kalsın ki kolay kesilebilsin.
  • Süre sonunda gelişi güzel kadayıfları ufalayın.
  • Tavaya yağı alın, kadayıfları cevizi ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte ağır ağır renk alana kadar kadayıfları kavurun.
  • Altın rengi olması gerekiyor.
  • Muhallebisi için tencerede yağı eritin, ununu ekleyin.
  • 5 dakika kadar kavurun. Üzerine şekerini ekleyin. Hızlıca karıştırın
  • Sütünü de ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın.
  • İlk sıcaklığı gittiğinde krem şanti ve 1 bardak daha sütü ekleyip mikserle 5 dakika yüksek devirde çırpın.
  • Kaselerin tabanına kadayıf ekleyin. Ardından krema ve tekrar kadayıf ekleyin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025