Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı Tarifi
Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı tarifi: Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Dışını süslemek için:
- 200-300 gram kavrulmuş kadayıf
Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebinin tüm malzemelerini bir tencereye aktarıp karıştırarak pişirelim.
- Bardakları fırça yardımıyla yağlayalım ve pişen muhallebiye en son tereyağ ve vanilya ekleyip çıpıcıyla 2-3 dk çırpalım ve yağladığımız bardaklara boşaltalım.
- Bardakları buzdolabına kaldırıp en az 4-5 saat dolapta bekletelim.
- Dinlenen ve donan muhallebileri dolaptan çıkaralım. Önce bir bıçak yardımıyla kenarlarından kolay çıkmasını sağlayalım.
- Çıkarsıdığımız muhallebimizi bıçakla 3 parçaya ayıralım.
- Her bir parçanın kenarlarını çıtır kavrulmuş kadayıfa bulayalım.
- Çıtır kadayıflı muhallebimiz hazır!
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!