Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı Tarifi

Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı

Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı Tarifi

Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı tarifi: Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Dışını süslemek için:

  • 200-300 gram kavrulmuş kadayıf

Çıtır Kadayıflı Bardak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Muhallebinin tüm malzemelerini bir tencereye aktarıp karıştırarak pişirelim.
  • Bardakları fırça yardımıyla yağlayalım ve pişen muhallebiye en son tereyağ ve vanilya ekleyip çıpıcıyla 2-3 dk çırpalım ve yağladığımız bardaklara boşaltalım.
  • Bardakları buzdolabına kaldırıp en az 4-5 saat dolapta bekletelim.
  • Dinlenen ve donan muhallebileri dolaptan çıkaralım. Önce bir bıçak yardımıyla kenarlarından kolay çıkmasını sağlayalım.
  • Çıkarsıdığımız muhallebimizi bıçakla 3 parçaya ayıralım.
  • Her bir parçanın kenarlarını çıtır kavrulmuş kadayıfa bulayalım.
  • Çıtır kadayıflı muhallebimiz hazır!
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025