Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Kabuklu Patates Tarifi

Çıtır Kabuklu Patates

Çıtır Kabuklu Patates Tarifi

Çıtır Kabuklu Patates tarifi: Çıtır Kabuklu Patates için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kabuklu Patates nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Kabuklu Patates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet orta boy taze patates
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal

Çıtır Kabuklu Patates tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri kabuklu bir biçimde güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Eğer kabukları çok tozluysa temiz bir bulaşık süngerinin sert ön yüzeyiyle kirlerini temizleyin.
  • Ardından bol su dolu tencerenin içerisine patateslerinizi aktarın.
  • İçine bir miktar tuz ve zerdeçal ilave ederek hafif yumuşayana kadar yaklaşık 8-12 dakika kadar haşlayın.
  • Çıkarıp tepelerine bir bardak yardımıyla hafifçe bastırın.
  • Ardından bir kabın içine aktarın. Üzerine eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, tuz ve baharatları ilave ederek güzelce harmanlayın.
  • Yağlanmış ve fırında ısıtılmış demir döküm tavaya patateslerinizi aktarın. Tavanız yoksa yağlanmış seramik bir fırın kabına ya da yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarabilirsiniz. Patateslerinizi 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kadar üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Çıkarıp afiyetle tüketin.

Çıtır Kabuklu Patates tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerine ince kıyılmış biberiye, kekik ya da dereotu serpebilir, fırından çıkardıktan sonra biraz daha zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025