Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Kabak Dilimleri Tarifi

Çıtır Kabak Dilimleri

Çıtır Kabak Dilimleri Tarifi

Çıtır Kabak Dilimleri tarifi: Çıtır Kabak Dilimleri için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Kabak Dilimleri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Kabak Dilimleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kabak
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 paket çıtır pane harcı
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı kızartma yağı
  • 1 paket kabartma tozu

Çıtır Kabak Dilimleri tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin.
  • Buzdolabı poşetine unu, tuzu, kabartma tozu, tuz ve karabiberi koyun.
  • Dilimlenen kabakları buzdolabı poşetine yerleştirin ve ağzını kapatıp sallayarak kabakları unlayın.
  • Unlanan kabakların fazla ununu temizleyin ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  • Kızartma yağını ısıtın.
  • Yumurtaları çırpın.
  • Dinlenen unlanmış kabakları önce yumurtaya sonra çıtır pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartın. Fazla yağını süzdürerek servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Çıtır Kabak Dilimleri tarifinin püf noktası nedir?

Kabakların buzdolabında dinlenmesi, unlu koruyucu kabuğun daha çıtır olmasına yardımcı olur. Harcına kabartma tozu ilave etmek ise pane harcıyla çıtırdayan kabuğun daha dayanıklı bir çıtır tabaka olmasına yardımcı olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025