Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Halka Tatlısı Tarifi

Çıtır Halka Tatlısı

Çıtır Halka Tatlısı Tarifi

Çıtır Halka Tatlısı tarifi: Çıtır Halka Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Halka Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Halka Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı irmik

Şerbet için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Çıtır Halka Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Önce şerbeti hazırlanır. Şeker ve su uygun bir tencereye alınır. Karıştırarak kaynamaya bırakılır. Limon suyu da eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  • Hamur için bir tencerede su ve yağ kaynamaya bırakılır. Sonra un, irmik, tuz ve şeker eklenir. Tahta bir kaşık veya spatulayla topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir. (profiterolde olduğu gibi)
  • Hamur toplanınca oda ısısında soğumaya bırakılır. Sonra yumurtalar tek tek kırılır ve mikser yardımıyla hamura yedirilir. Hamurun bir kısmı şekilli duy yerleştirilmiş sıkma poşetine alınır.
  • Kızartacağınız tencereye yağ eklenir. Hamurdan halka şeklinde sıkılır ve ocağın altı açılır. Yağ ısınınca altı kısılır ve kısık ateşte çevirerek pişirilir.
  • Bu şekilde çıtır çıtır oluyor. Biraz sabır istiyor ama hızlı pişerse hamur olur. Kızaran hamurlar soğuk şerbete atılır. Çevirerek şerbette 1-2 dakika bekletilir ve servis tabağına çıkarılır.

Çıtır Halka Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Hepsini kızartmak istemiyorsanız hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025