Çıtır Halka Tatlısı Tarifi
Çıtır Halka Tatlısı tarifi: Çıtır Halka Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Halka Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çıtır Halka Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı irmik
Şerbet için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çıtır Halka Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Önce şerbeti hazırlanır. Şeker ve su uygun bir tencereye alınır. Karıştırarak kaynamaya bırakılır. Limon suyu da eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Hamur için bir tencerede su ve yağ kaynamaya bırakılır. Sonra un, irmik, tuz ve şeker eklenir. Tahta bir kaşık veya spatulayla topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir. (profiterolde olduğu gibi)
- Hamur toplanınca oda ısısında soğumaya bırakılır. Sonra yumurtalar tek tek kırılır ve mikser yardımıyla hamura yedirilir. Hamurun bir kısmı şekilli duy yerleştirilmiş sıkma poşetine alınır.
- Kızartacağınız tencereye yağ eklenir. Hamurdan halka şeklinde sıkılır ve ocağın altı açılır. Yağ ısınınca altı kısılır ve kısık ateşte çevirerek pişirilir.
- Bu şekilde çıtır çıtır oluyor. Biraz sabır istiyor ama hızlı pişerse hamur olur. Kızaran hamurlar soğuk şerbete atılır. Çevirerek şerbette 1-2 dakika bekletilir ve servis tabağına çıkarılır.
Çıtır Halka Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Hepsini kızartmak istemiyorsanız hamuru buzlukta saklayabilirsiniz.