Çıtır Grissini Tarifi
Çıtır Grissini tarifi: Çıtır Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Grissini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Çıtır Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı haşhaş
Çıtır Grissini tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı derin bir kapta 1 su bardağı ılık su ile çözdürün.
- Bal, tuz ve zeytinyağını ekleyerek homojen olana kadar karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek, yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatarak, mayalanması için dinlendirin.
- Mayalanıp iki katı kadar kabaran hamurunuzu 1 cm kalınlığında açarak, 10 cm uzunluğunda şeritler kesin.
- Her bir şeridi hafif unlu zeminde avuçlarınızla ileri geri hareketlerle inceltip uzatın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsilere uzun şeritler halindeki hamurları yerleştirin.
- Yumurtanın sarısını ayırarak hamurların üzerlerine sürün ve haşhaş tanelerini serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin daha sonra fırının ısısını düşürerek fanlı programda kurutarak afiyetle tüketin.
Çıtır Grissini tarifi için servis önerisi
Grissinilerinizi dilerseniz blenderden geçirerek galeta unu haline getirebilirsiniz.