Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Dondurma Tarifi

Çıtır Dondurma

Çıtır Dondurma Tarifi

Çıtır Dondurma tarifi: Çıtır Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Dondurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram kahvaltılık mısır gevreği
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 700 gram vanilyalı dondurma
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı bal (arzuya bağlı)

Çıtır Dondurma tarifi nasıl yapılır?

  • Kahvaltılık mısır gevreğini elimizle ufalayalım. Ardından üzerine toz şeker ve toz tarçın ekleyip karıştıralım.
  • Ocağın altını orta ateşte açalım ve tereyağını eritelim. Üzerine mısır gevrekli karışımı ilave edip şeker eriyip gevreğin renki bir ton koyulaşana dek kavuralım.
  • Vanilyalı dondurmayı yarım saat oda sıcaklığında bekletelim. Üzerine 1 çay bardağı sütle çırpılmış 1 paket krem şanti ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Borcamın tabanına hazırladığımız çıtır gevrekli karışımın yarısını yayalım. Ardından dondurmalı karışımın tamamını üzerine ilave edelim.
  • Kalan çıtır gevreğini de üzerine yaydıktan sonra buzlukta en az 6 saat bekletelim.
  • Servis etmeden 10 dakika önce buzluktan çıkaralım ve dilimleyip üzerine bal gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025