Çıtır Dondurma Tarifi
Çıtır Dondurma tarifi: Çıtır Dondurma için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Dondurma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çıtır Dondurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kahvaltılık mısır gevreği
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 700 gram vanilyalı dondurma
- 1 paket toz krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı bal (arzuya bağlı)
Çıtır Dondurma tarifi nasıl yapılır?
- Kahvaltılık mısır gevreğini elimizle ufalayalım. Ardından üzerine toz şeker ve toz tarçın ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını orta ateşte açalım ve tereyağını eritelim. Üzerine mısır gevrekli karışımı ilave edip şeker eriyip gevreğin renki bir ton koyulaşana dek kavuralım.
- Vanilyalı dondurmayı yarım saat oda sıcaklığında bekletelim. Üzerine 1 çay bardağı sütle çırpılmış 1 paket krem şanti ilave edip güzelce karıştıralım.
- Borcamın tabanına hazırladığımız çıtır gevrekli karışımın yarısını yayalım. Ardından dondurmalı karışımın tamamını üzerine ilave edelim.
- Kalan çıtır gevreğini de üzerine yaydıktan sonra buzlukta en az 6 saat bekletelim.
- Servis etmeden 10 dakika önce buzluktan çıkaralım ve dilimleyip üzerine bal gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!