Çıtır Çubuk Kurabiye Tarifi
Çıtır Çubuk Kurabiye tarifi: Çıtır Çubuk Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Çubuk Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Çıtır Çubuk Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye hamuru için:
- 125 gram  tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 yemek kaşığı  sıvı yağ
- 1 adet  yumurta sarısı
- 2,5 yemek kaşığı  sirke
- 3 yemek kaşığı  su
- 1 yemek kaşığı  toz şeker
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 1 tatlı kaşığı  mahlep
- 4 su bardağı  un
- 1/2 paket  kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı  pekmez
- 1 adet  yumurta beyazı
- 1 çay bardağı  susam
Çıtır Çubuk Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç tüm kurabiye hamuru malzemelerini bir kaba alın ve spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek bu karışıma ekleyin.
- Önce spatulayla karıştırıp ardından elinizle yoğurun ve un diğer malzemelerle bütünleşince hamuru tezgah üzerine alın.
- Hamur bir araya gelene dek yoğurmaya devam edin.
- Hamuru ikiye bölün, bir yarısını kenara alın.
- Diğer yarısını tezgahta bir merdane yardımıyla dek açın. Yaklaşık yarım santim kalınlığına gelinceye dek inceltin.
- Düzgün bir çubuk şekli verebilmek için kenarlarını bir bıçakla keserek kare veya dikdörtgen şekil verin.
- Bir parmak kalınlığında ince uzun çubuklar kesin.
- Elinizdeki hamuru bitirene dek şekil verme ve kesme aşamalarını tekrar edin.
- Kestiğiniz çubukları yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsilerine koyun.
- Pekmez ve yumurta beyazını çırparak bir fırça yardımıyla çubukların üzerin ince bir katman halinde sürün.
- Susamı çubukların üzerine serpiştirin ve ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Çıtır çubuk kurabiyeleriniz afiyetle yenmeye hazır!