Çıtır Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Çıtır Börek tarifi: Çıtır Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Çıtır Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yufka
- 200 gram tereyağı (eritilmiş) (üzeri için)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çimdik karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 demet haşlanmış ıspanak
- 1 adet soğan
Çıtır Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bir demet ıspanaklarımızı, bir adet soğanımızla birlikte kavuralım.
- Haşlanma haline gelen iç harcımızı bir kaba alarak üzerine iki yemek kaşığı tereyağımızı, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım.
- Ardından soğumaya bırakalım. İç harcımız soğurken böreğimizin sosu için 200 gram tereyağımızı eritelim ve ılımaya bırakalım.
- Tezgaha 1 adet yufkamızı serelim. Üzerine bolca erittiğimiz tereyağından serpelim. D şeklinde ortadan ikiye katlayalım. Katladığımız bu kısmada tereyağımızdan sürelim.
- Yufkamızın uç kısmına iç harcımızdan uzunlamasına yerleştirelim. Daha sonra rulo şeklinde saralım.
- 2 parmak genişliğinde olacak şekilde keselim. Diğer 2 adet yufkamıza da aynı işlemi uygulayalım. Kestiğimiz böreklerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerlerine erittiğimiz tereyağımızdan (ılık veya sıcak olması sorun değildir.) bolca sürelim ve susam serpelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30- 35 dakika pişirelim.
Çıtır Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
İsteğe bağlı da iç harcımızı farklı yapabiliriz. Bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta iç harcını çok fazla doldurmamanızdır. Ek olarak da dilerseniz böreğimizi buzlukta saklayabiliriz. Lakin üzerine tereyağı sosumuzu buzluktan alınca dökmemiz gerekir. Unutmayın mükemmel çıtırlık için üzerine eritilmiş tereyağı şart.