Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Börek tarifi: Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet yufka
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 1 büyük çay bardağı süt
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 büyük boy kase peynir
- 8 dal maydanoz
Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Sos malzemelerimiz olan sıvı yağ, süt (yoksa su da kullanabilirsiniz) nişasta ve sirkeyi karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- İç harcımızı hazırlayıp kenarda bekletelim.
- 1 tane yufkamızı tezgaha serip bolca sostan döküp fırçayla her yerine sürelim.
- Üzerine ikinci yufkayı serip tekrar aynı işlemi yapalım.
- Bu aşamada isterseniz üçgen kesip sarabilirsiniz, ben öyle yapmadım.
- Peynirli harcı yufkanın her iki köşesine koyup iki yandan rulo yaparak ortada birleştirdim ve kestim.
- İki tane rulo elde etmiş oldum, daha sonra ruloları küçük küçük kestim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürdüm.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
Sirke çıtır olmasını sağlıyor, o yüzden mutlaka kullanalım.