Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek

Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek tarifi: Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet yufka
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 büyük boy kase peynir
  • 8 dal maydanoz

Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Sos malzemelerimiz olan sıvı yağ, süt (yoksa su da kullanabilirsiniz) nişasta ve sirkeyi karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  • İç harcımızı hazırlayıp kenarda bekletelim.
  • 1 tane yufkamızı tezgaha serip bolca sostan döküp fırçayla her yerine sürelim.
  • Üzerine ikinci yufkayı serip tekrar aynı işlemi yapalım.
  • Bu aşamada isterseniz üçgen kesip sarabilirsiniz, ben öyle yapmadım.
  • Peynirli harcı yufkanın her iki köşesine koyup iki yandan rulo yaparak ortada birleştirdim ve kestim.
  • İki tane rulo elde etmiş oldum, daha sonra ruloları küçük küçük kestim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürdüm.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.

Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?

Sirke çıtır olmasını sağlıyor, o yüzden mutlaka kullanalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025