Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Börek tarifi: Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek İçin:
İç Harcı İçin:
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 200 gram lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Sosu İçin:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Böreklerin sosu için; yumurta, yoğurt ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın.
- Patatesli iç harcı için; sıcak sıcak kabuğunu soyduğunuz orta boy haşlanmış patatesleri bir çatal ya da patates ezici yardımıyla ezdikten sonra lor peyniri, tuz, pul biber ve taze çekilmiş tane karabiberle karıştırın.
- Yufkaları tek tek mutfak tezgahı üzerine açın. Üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla hazırladığınız sostan sürdükten sonra her bir yufkayı sekiz eşit parçaya bölün.
- Geniş kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar patatesli iç harçtan yerleştirdiğiniz börekleri, sigara böreği hazırlar gibi rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi tüm yufkalara uygulayın.
- Hazırladığınız börekleri, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz çıtır börekleri bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
Böreğin patatesli iç harcı için haşladığınız patatesleri sıcak sıcak soyduktan sonra bekletmeden lor peyniriyle karıştırarak ezin. Böreğinizin daha çıtır olmasını isterseniz yumurta sarısıyla zeytinyağı karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz.
Çıtır Börek tarifi için servis önerisi
Yanına demli bir çay! Daha ne olsun.