Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek

Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek tarifi: Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam paprika
  • 1 tutam tuz
  • 5-6 adet patates
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı

Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanlar küp küp doğranır ve biraz sıvı yağda kızartılır. Üzerine salça eklenir birde öyle kızarır sonra ocaktan alınır.
  • Ayrıyetten patatesler minik küp küp doğranır. Aynı şekilde biraz sıvı yağ dökerek ve tencerenin kapağı kapanarak buharda pişer.
  • Pişen patatesin üzerine soğanlı karışım eklenip karıştırılır.
  • Yufkalar açılır ve arasına eritilmiş tereyağı sürülür ve bu şekilde 3 kat elde edilir.
  • 3’üncü kata patatesli karışım eklenir ve rulo gibi sarılır. Hepsi tepsiye dizilir. (Yufkanın yetmeyeceğini düşündüğüm için bazılarına sadece 2 kat yufka kullandım.)
  • Son olarak tereyağ sürülür ve 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025