Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Börek tarifi: Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam paprika
- 1 tutam tuz
- 5-6 adet patates
- 1 paket baklavalık yufka
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- Soğanlar küp küp doğranır ve biraz sıvı yağda kızartılır. Üzerine salça eklenir birde öyle kızarır sonra ocaktan alınır.
- Ayrıyetten patatesler minik küp küp doğranır. Aynı şekilde biraz sıvı yağ dökerek ve tencerenin kapağı kapanarak buharda pişer.
- Pişen patatesin üzerine soğanlı karışım eklenip karıştırılır.
- Yufkalar açılır ve arasına eritilmiş tereyağı sürülür ve bu şekilde 3 kat elde edilir.
- 3’üncü kata patatesli karışım eklenir ve rulo gibi sarılır. Hepsi tepsiye dizilir. (Yufkanın yetmeyeceğini düşündüğüm için bazılarına sadece 2 kat yufka kullandım.)
- Son olarak tereyağ sürülür ve 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.