Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek

Çıtır Börek Tarifi

Çıtır Börek tarifi: Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı un

İç Harcı için:

  • 1 kase süzme peynir (ya da haşlanmış patates)

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcını hazırlayın. Peyniri ve kıyılmış maydanozu iyice karıştırın. Ardından yufkaları teker teker üçgen dilimlere ayırın. (1 yufkadan 12 dilim çıkıyor.)
  • Derin bir kapta sıvı yağı, sirke ve unu iyice karıştırın.
  • Yufka dilimlerinizin her yerine teker teker sostan sürüp iç harcınızı ekleyin ve yanlarını içe kıvırarak rulo olacak şekilde sarın.
  • Bütün malzemeler bitene kadar bunu yapın. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?

Asıl mesele sosu. Sosu sayesinde çıtır çıtır bir börek oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025