Çıtır Börek Tarifi
Çıtır Börek tarifi: Çıtır Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çıtır Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
İç Harcı için:
- 1 kase süzme peynir (ya da haşlanmış patates)
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?
- İç harcını hazırlayın. Peyniri ve kıyılmış maydanozu iyice karıştırın. Ardından yufkaları teker teker üçgen dilimlere ayırın. (1 yufkadan 12 dilim çıkıyor.)
- Derin bir kapta sıvı yağı, sirke ve unu iyice karıştırın.
- Yufka dilimlerinizin her yerine teker teker sostan sürüp iç harcınızı ekleyin ve yanlarını içe kıvırarak rulo olacak şekilde sarın.
- Bütün malzemeler bitene kadar bunu yapın. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çıtır Börek tarifinin püf noktası nedir?
Asıl mesele sosu. Sosu sayesinde çıtır çıtır bir börek oluyor.