Çıtır Balık Tarifi
Çıtır Balık tarifi: Çıtır Balık için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Balık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çıtır Balık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet mezgit fileto
- 2 su bardağı mısır gevreği
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 3 su bardağı kızartma yağı
Çıtır Balık tarifi nasıl yapılır?
- Filetoları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün.
- Bir kaseye un, bir kaseye rondodan çekilmiş mısır gevreği bir kaseye de çırpılmış yumurtaları koyun.
- Unun içine bahartaları ve tuzu ilave edin.
- Balığı önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra da gevreğe bulayın.
- Bu haliyle buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
- İyice kızmış yağda balıkları kızartın.
- Kızaran balıkların fazla yağını süzün ve servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Çıtır Balık tarifinin püf noktası nedir?
Harcın tamamen kaplamasını istiyorsanız, balıkların yıkandıktan sonra süzüldüğüne emin olun.