Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Balık Tarifi

Çıtır Balık

Çıtır Balık Tarifi

Çıtır Balık tarifi: Çıtır Balık için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Balık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Balık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet mezgit fileto
  • 2 su bardağı mısır gevreği
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı kızartma yağı

Çıtır Balık tarifi nasıl yapılır?

  • Filetoları yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün.
  • Bir kaseye un, bir kaseye rondodan çekilmiş mısır gevreği bir kaseye de çırpılmış yumurtaları koyun.
  • Unun içine bahartaları ve tuzu ilave edin.
  • Balığı önce una, sonra yumurtaya ve daha sonra da gevreğe bulayın.
  • Bu haliyle buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
  • İyice kızmış yağda balıkları kızartın.
  • Kızaran balıkların fazla yağını süzün ve servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Çıtır Balık tarifinin püf noktası nedir?

Harcın tamamen kaplamasını istiyorsanız, balıkların yıkandıktan sonra süzüldüğüne emin olun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025