Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çıtır Baklava Tarifi

Çıtır Baklava

Çıtır Baklava Tarifi

Çıtır Baklava tarifi: Çıtır Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çıtır Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Açmak için:

  • 1 kase nişasta

İçi için:

  • 300 gram ceviz içi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Şurup için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

Çıtır Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye toz şeker ve suyu koyup iyice karıştırın. Ateşte kaynamaya çıkınca limon suyu ve tuz ekleyin 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Derince bir kabın içine, su, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tereyağı, sirke, tuz, kabartma tozunu koyun.
  • İyice karıştırın. Un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bezeleri nişasta ile yuvarlak şekil vererek açın.
  • 10 bezeyi üst üst koyun, arasına bolca nişasta serperek açın.
  • Tepsiye serin arasına ceviz dökün. Baklava şeklinde kesin.
  • 1 su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağı karıştırın.
  • Üzerine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan tepsi ılıyınca soğuk şurup dökün. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025