Çıtır Baklava Tarifi
Çıtır Baklava tarifi: Çıtır Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Çıtır Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet orta boy
Çıtır Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
Açmak için:
İçi için:
- 300 gram ceviz içi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Şurup için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
Çıtır Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye toz şeker ve suyu koyup iyice karıştırın. Ateşte kaynamaya çıkınca limon suyu ve tuz ekleyin 10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Derince bir kabın içine, su, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tereyağı, sirke, tuz, kabartma tozunu koyun.
- İyice karıştırın. Un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Bezeleri nişasta ile yuvarlak şekil vererek açın.
- 10 bezeyi üst üst koyun, arasına bolca nişasta serperek açın.
- Tepsiye serin arasına ceviz dökün. Baklava şeklinde kesin.
- 1 su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağı karıştırın.
- Üzerine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan tepsi ılıyınca soğuk şurup dökün. Afiyet olsun.