Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çırtma Tarifi

Çırtma

Çırtma Tarifi

Çırtma tarifi: Çırtma için gerekli malzemeler nelerdir? Çırtma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çırtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Çırtma tarifi nasıl yapılır?

  • Bütün sebzeleri yıkayın. Soğanların kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  • Aynı şekilde biberleri ve kabakları da doğrayın. Kabakların ne çok büyük ne de çok küçük olmamasına dikkat edin.
  • Ayrıca kabakların kabuklarını soymayın, soyacaksanız da paçalı olacak şekilde soymaya dikkat edin.
  • Bir tencereye zeytinyağını döküp soğan ve biberleri kavurmaya başlayın.
  • 3-4 dakika kadar orta ateşte kavurduktan sonra kabukları soyulmamış kabakları yemeğe katın birkaç defa alt üs edin.
  • Baharatları ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve en kısık ateşte kabakları kendi duyunda pişirin. Dışardan su koymanıza gerek yok.
  • Yaklaşık 30 dakika ocakta piştikten sonra kabaklar diriliğini kaybetmiş olacaktır.

Çırtma tarifi için servis önerisi

Çırtmayı ocaktan alın, üzerine maydanoz veya dere otu doğrayıp sevdikleriniz ile paylaşın. Afiyet olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025