Çırtma Tarifi
Çırtma tarifi: Çırtma için gerekli malzemeler nelerdir? Çırtma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çırtma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. kabak
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Çırtma tarifi nasıl yapılır?
- Bütün sebzeleri yıkayın. Soğanların kabuklarını soyup yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Aynı şekilde biberleri ve kabakları da doğrayın. Kabakların ne çok büyük ne de çok küçük olmamasına dikkat edin.
- Ayrıca kabakların kabuklarını soymayın, soyacaksanız da paçalı olacak şekilde soymaya dikkat edin.
- Bir tencereye zeytinyağını döküp soğan ve biberleri kavurmaya başlayın.
- 3-4 dakika kadar orta ateşte kavurduktan sonra kabukları soyulmamış kabakları yemeğe katın birkaç defa alt üs edin.
- Baharatları ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve en kısık ateşte kabakları kendi duyunda pişirin. Dışardan su koymanıza gerek yok.
- Yaklaşık 30 dakika ocakta piştikten sonra kabaklar diriliğini kaybetmiş olacaktır.
Çırtma tarifi için servis önerisi
Çırtmayı ocaktan alın, üzerine maydanoz veya dere otu doğrayıp sevdikleriniz ile paylaşın. Afiyet olsun.