Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost Tarifi
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost tarifi: Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost için gerekli malzemeler nelerdir? Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Avokadolu tost için:
- 1 adet avokado
- 1/2 adet limon
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dilim ekşi mayalı ekmek
Çırpılmış yumurta için:
- 2 adet yumurta
- 1/3 çay bardağı süt
- 1 tutam deniz tuzu
- 1 tutam çekilmiş renkli tane karabiber
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost tarifi nasıl yapılır?
- İki yumurtayı bir kaseye kırın ve içine sütü ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekledikten sonra karışımı iyice çırpın.
- Önceden ısıttığınız tavaya yumurtayı dökün ve ocağı orta ateşe getirin.
- Yumurtanızı tavaya döktükten sonra yaklaşık 1 dakika boyunca tahta kaşığınızla yumurtanızı yavaş yavaş katlayarak tek bir yere toplayın. Bu katlama işlemini yaptıkça yumurtanın kat kat ve dalgalı bir şekilde piştiğini göreceksiniz.
- Yumurtanın sululuğu gittikten ve kat kat olduğunu gördükten sonra kurumadan tavadan alın.
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost tarifinin püf noktası nedir?
Avokadolarınız olgunlaşmış değilse pirinç dolu bir kese kağıdına koyun, bir gece bekleyin. Ertesi gün mucizeye tanık olun.
Çırpılmış Yumurtalı Avokadolu Tost tarifi için servis önerisi
Yumurtayı ekmeğin üzerine koyduktan sonra ağzınızın tadına göre deniz tuzu, çörek otu ve kırmızı pul biberle süsleyebilir, hatta üzerine çok az zeytinyağı gezdirebilirsiniz.