Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çipura Tarifi

Çipura

Çipura Tarifi

Çipura tarifi: Çipura için gerekli malzemeler nelerdir? Çipura nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çipura yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet orta boy çipura
  • 4 adet defne yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu (arzuya göre)

Çipura tarifi nasıl yapılır?

  • Ayıklayıp bol suda yıkadığınız çipuraların fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. Üzerlerine birer çizik atıp balıkların karın kısımlarını tuzlayın.
  • Zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve ince çekilmiş renkli tane karabiberi geniş bir kapta harmanlayın.
  • Balıkları tek tek bu karışıma alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Aroma vermesi için; balıkların karın kısımlarına kabuğunu soyduğunuz bir diş sarımsak ve bir adet defne yaprağı yerleştirin. Kalan zeytinyağlı karışımı üzerlerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirip tepsiye süzülen pişirme suyuyla birlikte sıcak olarak servis edin.

Çipura tarifinin püf noktası nedir?

Balıklara ve sosuna lezzetini bırakması için tarife yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğan ekleyebilir, pişirme sırasında balıkların iç kısımlarına yerleştirebilirsiniz.

Çipura tarifi için servis önerisi

Fırından aldığınız balıkları; arzu ettiğiniz yeşillikler, limon ve domates dilimleri eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025