Cips Kaplı Tavuk Kanatları Tarifi
Cips Kaplı Tavuk Kanatları tarifi: Cips Kaplı Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Cips Kaplı Tavuk Kanatları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Cips Kaplı Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram patates cipsi (dilediğiniz çeşit)
- 1 kilogram tavuk kanadı
- 1 çay bardağı galeta unu
- 3 adet yumurta
- 1 kase un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
Sarımsaklı mayonez için:
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı limonun suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Cips Kaplı Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 190-200 derecede önceden ısıtın.
- Patates cipsi, galeta unu ve baharatları mutfak robotunda iyice toz haline getirip derin bir kaseye alın.
- Yumurtaları derin bir kasede iyice çırpın. Yumurtaya ve una tuz, karabiber ekleyin.
- Tavuk kanatlarını önce una sonra yumurtaya son olarak da cips karışımına bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
- Tavukları sıcak fırına atın ve 30-35 dakika, en az üç kez ters düz ederek yüzeyi çıtır çıtır olana kadar pişirin.
- Mayonez için; derin bir kaseye ezilmiş sarımsak, hardal, 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Sosunuz katılaşınca yenmeye hazır!
- Tavuk kanatlarınızı da fırından alın. Sosunuzla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Cips Kaplı Tavuk Kanatları tarifi için servis önerisi
Tavuklarınızın yanına dilerseniz limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.