Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cips Kaplı Tavuk Kanatları Tarifi

Cips Kaplı Tavuk Kanatları

Cips Kaplı Tavuk Kanatları Tarifi

Cips Kaplı Tavuk Kanatları tarifi: Cips Kaplı Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Cips Kaplı Tavuk Kanatları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cips Kaplı Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram patates cipsi (dilediğiniz çeşit)
  • 1 kilogram tavuk kanadı
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 kase un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber

Sarımsaklı mayonez için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Cips Kaplı Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 190-200 derecede önceden ısıtın.
  • Patates cipsi, galeta unu ve baharatları mutfak robotunda iyice toz haline getirip derin bir kaseye alın.
  • Yumurtaları derin bir kasede iyice çırpın. Yumurtaya ve una tuz, karabiber ekleyin.
  • Tavuk kanatlarını önce una sonra yumurtaya son olarak da cips karışımına bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alın.
  • Tavukları sıcak fırına atın ve 30-35 dakika, en az üç kez ters düz ederek yüzeyi çıtır çıtır olana kadar pişirin.
  • Mayonez için; derin bir kaseye ezilmiş sarımsak, hardal, 1 tatlı kaşığı kadar limon suyu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Sosunuz katılaşınca yenmeye hazır!
  • Tavuk kanatlarınızı da fırından alın. Sosunuzla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Cips Kaplı Tavuk Kanatları tarifi için servis önerisi

Tavuklarınızın yanına dilerseniz limon dilimleri de ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025