Çin Usulü Tavuk Tarifi
Çin Usulü Tavuk tarifi: Çin Usulü Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Çin Usulü Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çin Usulü Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet büyük diş sarımsak
- 750 gram tavuk
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- 150 gram ketçap
Çin Usulü Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tavukları küp küp doğrayıp her yerini nişasta ile karıştırıyoruz. Tüm yüzeylerin nişastalanması önemli.
- Nişastalanan tavuklara 1 adet yumurtamızı ekleyip bir de bu şekilde karıştırdıktan sonra yumurtalanan tavukları unluyoruz.
- Hazırladığımız soslu tavukları yağını önceden kızdırdığımız tavaya bırakıyor ve arkalı önlü kızartıyoruz kızaran tavukları yağlı kağıdı üzerinde bekletiyor ve sebzeleri sotelemeye geçiyoruz.
- Biberler ve soğanı jülyen usulü doğrayıp kızgın tavaya atıyoruz.
- Yağı azaltıp aynı tavayı kullanabilirsiniz. Daha sonra ekşi tatlı sosumuzu sarımsağı soy sosunu ketçap ve balı ekliyoruz. Afiyet olsun.
Çin Usulü Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Ekşi tatlı sos bulamazsanız soya sosunun ve ketçabın içine toz şeker ve sarımsak karıştırarak kendi sosunuzu yapabilirsiniz.
Çin Usulü Tavuk tarifi için servis önerisi
Pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.