Çin Usulü Pilav Tarifi
Çin Usulü Pilav tarifi: Çin Usulü Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Çin Usulü Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Çin Usulü Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 100 gram taze soğan
- 1 adet havuç
- 1 avuç mısır
- 1,5 yemek kaşığı soya sos
- 1 yemek oyster (istiridye sos)
- 50 gram taze zencefil
- 1 avuç susam
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 çay kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çin Usulü Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Önce soğanlar yağda çevrilir sonra havuç ve mısır eklenir.
- Akabinde pirinçler eklenip kavrulur.
- Soya, oyster, zencefil ve sriracha karıştırılıp tencereye eklenir ve çevrilir.
- Sıcak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir ve pilav demlenmeye bırakılır.
- Üzerine susam eklenerek servis edilir.
Çin Usulü Pilav tarifinin püf noktası nedir?
servisten önce az sıya eklenip tabağa konurlursa daha lezs