Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çin Böreği Tarifi

Çin Böreği

Çin Böreği Tarifi

Çin Böreği tarifi: Çin Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Çin Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çin Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek harcı için:

  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1/2 su bardağı çiğ kaju fıstığı
  • 50 gram mozarella peyniri
  • 2 adet yufka
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük parça taze zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Panelemek için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Çin Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Börek iç harcı için sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Ardından tavaya sıvıyağ koyup biraz ısıtın ve taze zencefil ve sarımsağı ekleyip tavada şöyle bir dödürdükten sonra havuçları ekleyip soteleyin.
  • Havuçlar pişince sırasıyla kabak,kapya biberi ekleyip tüm sebzeleri soteleyin.
  • Sotelenen sebzelere 1 çay kaşığı susam yağı, tuz, karabiber, küçük kıydığınız kaju fıstığı, mozeralla peyniri ekleyip şöyle bir karıştırıp soğuması için bir kenara alın.
  • Her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Ardından 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • Sebzeler soğuyunca harcı yufkanın kenarına koyup muska böreği olacak şekilde sarın.
  • Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir kaseye 2 yumurtayı kırıp iyice çırpın bir tabağa galeta ununu yayın ve börekleri sırasıyla önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp derin kızgın yağda kızartın.
  • Acı tatlı sos eşliğinde servis edin. Afiyet olsun:)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025