Çin Böreği Tarifi
Çin Böreği tarifi: Çin Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Çin Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Çin Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek harcı için:
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 1/2 su bardağı çiğ kaju fıstığı
- 50 gram mozarella peyniri
- 2 adet yufka
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük parça taze zencefil
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Panelemek için:
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
Çin Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Börek iç harcı için sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Ardından tavaya sıvıyağ koyup biraz ısıtın ve taze zencefil ve sarımsağı ekleyip tavada şöyle bir dödürdükten sonra havuçları ekleyip soteleyin.
- Havuçlar pişince sırasıyla kabak,kapya biberi ekleyip tüm sebzeleri soteleyin.
- Sotelenen sebzelere 1 çay kaşığı susam yağı, tuz, karabiber, küçük kıydığınız kaju fıstığı, mozeralla peyniri ekleyip şöyle bir karıştırıp soğuması için bir kenara alın.
- Her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Ardından 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Sebzeler soğuyunca harcı yufkanın kenarına koyup muska böreği olacak şekilde sarın.
- Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir kaseye 2 yumurtayı kırıp iyice çırpın bir tabağa galeta ununu yayın ve börekleri sırasıyla önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp derin kızgın yağda kızartın.
- Acı tatlı sos eşliğinde servis edin. Afiyet olsun:)