Cin Biber Turşusu Tarifi
Cin Biber Turşusu tarifi: Cin Biber Turşusu için gerekli malzemeler nelerdir? Cin Biber Turşusu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Cin Biber Turşusu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram küçük cin biber
- 200 mililitre üzüm sirkesi
- 2,5 yemek kaşığı iri tuz
- 10-15 diş sarımsak
- 200 mililitre içme suyu
Cin Biber Turşusu tarifi nasıl yapılır?
- Küçük sarı cin biberleri güzelce yıkayın ve saplarını koparın.
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
- Yaklaşık 2 litrelik büyük kavanozun dibine kestiğiniz sarımsakların bir kısmını koyun.
- Üzerine biberleri ekleyin.
- Kavanoz dolmaya yakın sarımsakları ve tuzu en üste ekleyin.
- Üzerine üzüm sirkesini ve içme suyunu boşaltın. Kapağını sıkıca kapatın.
- Kavanozu iki elinizle tutun ve çalkalayın.
- 15-20 gün güneş görmeyen bir alanda bekletin. Ardından servis edin. Afiyet olsun.
Cin Biber Turşusu tarifinin püf noktası nedir?
Üzüm sirkesi yerine elma da kullanabilirsiniz. İçme suyunu kavanozu tamamen dolduracak kadar ayarlayın.
Cin Biber Turşusu tarifi için servis önerisi
Hazırladığınız yemeklerin yanında acı biber tüketmek istediğiniz zamanlarda servis edebilirsiniz.