Çilekli Yumuşak Pasta Tarifi
Çilekli Yumuşak Pasta tarifi: Çilekli Yumuşak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Yumuşak Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Çilekli Yumuşak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta (oda ısısında olmalı)
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 4 kahve fincanı un (yumurtalarınız büyükse yarım fincan daha ekleyebilirsiniz)
Krema için:
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için:
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilekli Yumuşak Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım. Su ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak kalıbımıza dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Kürdan kontrolü yapıp, keki fırından alıp oda ısısında soğutalım. Kek yavaş yavaş soğursa içinde yumurta kokusu olmaz.
- Krema için tereyağı hariç diğer malzemelerimizi tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra altını kısıp, 1 dakika daha karıştırıp altını kapatalım. Tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Ilıdıktan sonra üzerini streçle kapatıp soğutalım. (Kremayı çırpıp öyle kullanalım, kıvamı daha güzel olacaktır)
- Soğuyan keki 2 parçaya ayıralım. Kremanın yarısını sürelim. Üzerine küçük küçük doğradığımız çilekleri koyup tekrar krema sürelim. Üzerine kekin diğer parçasını kapatalım. Pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.