Çilekli ve Vişneli Cheesecake Tarifi
Çilekli ve Vişneli Cheesecake tarifi: Çilekli ve Vişneli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli ve Vişneli Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Çilekli ve Vişneli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 125 gram eritilmiş tereyağı
Cheescake için:
- 3 adet yumurta
- 600 gram labne
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limon kabuğu
- 1 adet limon suyu
Çilek ve vişne sos:
- 200 gram çilek
- 200 gram vişne
- 1/3 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı su
- 2 tepeleme tatlı kaşığı nişasta
Çilekli ve Vişneli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz. Çilek ve vişneleri, şekerle beraber pişiriyoruz. Daha sonra nişasta ile bağlıyoruz.
- Kelepçeli kalıbımızı bir güzel yağlıyoruz. Tabanına yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
- Daha sonra bisküvileri blender yardımı ile ufalıyoruz. İçerisine eritilmiş tereyağını da katıp kalbımızın tabanına iyice bastırarak yerleştiriyor.
- Sıkı bastırmaya özen gösterelim. 3 yumurta, labne, krema, vanilya, nişasta ve diğer malzemeleri derin bir kapta buluşturuyoruz.
- Mikserle pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız cheescake harcımızı kalıbımızın içerisine boşaltıyoruz. Fırına atıyoruz. Yaklaşık 50 dakika sonunda muhteşem bir şekilde pişecektir.
Çilekli ve Vişneli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
Kek kalıbımızı fırına koymadan önce etrafını folyo ile kaplarsak tepsinin içerisine koyup fırına atacağımız kek kalıbımız su almaz ve daha güzel pişer. Bir gece önceden yapıp buzdolabına atmakta fayda var. Böylelikle sosumuz daha güzel akmadan duracaktır.