Çilekli ve Muzlu Manolya Tarifi
Çilekli ve Muzlu Manolya tarifi: Çilekli ve Muzlu Manolya için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli ve Muzlu Manolya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 bardak
Çilekli ve Muzlu Manolya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Manolya için:
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) şeker
- 1 paket vanilya
- 250 mililitre krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sunum için:
- 10 adet çilek
- 1 adet muz
- 1 paket pötibör bisküvi
Çilekli ve Muzlu Manolya tarifi nasıl yapılır?
- Sütümüzü tencereye alalım.
- Un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp ocağa alalım.
- Muhallebiyi kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. Pıt pıt atana kadar.
- Kıvama gelince ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Muhallebiyi soğumaya alıyoruz.
- Kremayı bir kaba alıp kabarana kadar çırpıyoruz.
- Sonra kremayı muhallebiyle birlikte karıştırıyoruz.
- Şimdi sunuma geçelim.
- Bardağımızın dibine parçaladığımız bisküviyi koyalım.
- Sonra biraz muhallebiyi dökelim.
- Sonra etrafına çilek ve muz dizelim.
- Sonra biraz daha muhallebi dökelim.
- En üste bir kaşık bisküvi ve çilek koyup servise sunalım. Afiyet olsun.
Çilekli ve Muzlu Manolya tarifinin püf noktası nedir?
Ben pötibör bisküvi kulandım, istediğinizi kullanabilirsiniz.
Çilekli ve Muzlu Manolya tarifi için servis önerisi
Ben bardakta sunum yaptım, isterseniz tabakta da yapabilirsiniz.