Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç Tarifi

Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç

Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç Tarifi

Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç tarifi: Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Brioche ekmeği:

  • 500 gram un
  • 1 paket kuru maya
  • 60 mililitre sıvı yağ
  • 80 gram şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 250 mililitre su
  • 1 adet limon kabuğu

Kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 60 gram şeker
  • 1 paket vanilin
  • 500 mililitre süt
  • 1 paket toz krem şanti
  • 10 adet çilek

Üzerine:

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Çilekli ve Kremalı Tatlı Sandviç tarifi nasıl yapılır?

  • Önce hamurun ön mayası için, mayayı, ılık suyu ve şekeri bir kaba alıp karıştıralım. Üzerini streçleyip 15 dakika dinlendirelim.
  • Bu arada kremasını hazırlayalım ve nişasta, şeker, yumurta sarısı ve sütü tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Pişen muhallebiye vanilya şekerini ekleyip soğuması için üzerini streçleyip buzdolabına kaldıralım.
  • Hamur için mayanın içine kalan malzemeleri ekleyip 10 dakika yoğuralım ve üzerini örtüp en az 30 dakika mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru merdane ile 1 cm kalınlığın da açalım.
  • 12 cm çapın da yuvarlaklar keselim.
  • Yuvarlakların üzerine biraz sıvı yağ sürüp yarim ay seklinde katlayıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine karıştırdığımız yumurta akı ve limon kabuğu rendesi sürelim.
  • Tekrar 15 dakika tepside dinlendirelim. Sonra da yine üzerine yumurta akı-limon kabuğu karışımından sürelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Soğuyan muhallebiyi dolaptan alalım ve üzerine toz şantiyi döküp mikser ile çırpalım.
  • Çilekleri temizleyip küçük küçük dilimeyelim.
  • Yıldık uçlu sıkma torbasına kremamızı dolduralım.
  • Ekmekleri tam ortalarından keserek yaralım ve aralarına krema dan sıkalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpip servise hazır edelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025