Çilekli ve Kremalı Tart Tarifi
Çilekli ve Kremalı Tart tarifi: Çilekli ve Kremalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli ve Kremalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli ve Kremalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 150 gram soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gr. donmuş çilek
Çilekli ve Kremalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta un, şeker ve tuzu karıştırın.
- Tereyağını ilave ederek karışımı yedirin.
- Yumurta ve sütü biraz çırparak, karışıma ekleyin.
- Hamuru streçleyip 30 dakika dolapta dinlendirin.
- 28 cm'lik bir tart kalıbını tereyağ ile yağlayın.
- Hamuru kalıba alarak elinizle esnetin
- Çatal yardımıyla minik delikler açın.
- Kabarmasını önlemek için içerisine kuru fasulye ya da nohut koyulmuş yağlı kağıdı serin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika, 190 dereceye düşürülmüş ısıda kızarana kadar pişirin.
- Kreması için, sütü, yumurta sarılarını, nişasta ve şekeri bir tencerede pişirin.
- Krema koyulastığında altını kapatın. İçine tarçın ve tereyağı ekleyin.
- Soğumuş olan tarta, soğumuş kremayı aktarın.
- Suyu iyice süzülmüş çilekleri dizin.
- 120 derecede 10 dakika pişirin.
- Ilık olarak servis edin. Afiyetler olsun!