Çilekli ve Kremalı Tart Tarifi
Çilekli ve Kremalı Tart tarifi: Çilekli ve Kremalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli ve Kremalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli ve Kremalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı  un
 - 1 çay bardağı  pudra şekeri
 - 1/2 çay kaşığı  tuz
 - 150 gram  soğuk tereyağı
 - 1 adet  yumurta
 - 2 yemek kaşığı  süt
 
Kreması için:
- 2,5 su bardağı  süt
 - 1 çay kaşığı  tarçın
 - 2 adet  yumurta sarısı
 - 1 çay bardağı  toz şeker
 - 3 yemek kaşığı  nişasta
 - 1 yemek kaşığı  tereyağı
 - 100 gr.  donmuş çilek
 
Çilekli ve Kremalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kapta un, şeker ve tuzu karıştırın.
 - Tereyağını ilave ederek karışımı yedirin.
 - Yumurta ve sütü biraz çırparak, karışıma ekleyin.
 - Hamuru streçleyip 30 dakika dolapta dinlendirin.
 - 28 cm'lik bir tart kalıbını tereyağ ile yağlayın.
 - Hamuru kalıba alarak elinizle esnetin
 - Çatal yardımıyla minik delikler açın.
 - Kabarmasını önlemek için içerisine kuru fasulye ya da nohut koyulmuş yağlı kağıdı serin.
 - Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika, 190 dereceye düşürülmüş ısıda kızarana kadar pişirin.
 - Kreması için, sütü, yumurta sarılarını, nişasta ve şekeri bir tencerede pişirin.
 - Krema koyulastığında altını kapatın. İçine tarçın ve tereyağı ekleyin.
 - Soğumuş olan tarta, soğumuş kremayı aktarın.
 - Suyu iyice süzülmüş çilekleri dizin.
 - 120 derecede 10 dakika pişirin.
 - Ilık olarak servis edin. Afiyetler olsun!