Çilekli Turta Tarifi
Çilekli Turta tarifi: Çilekli Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 kişilik
Çilekli Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek İçin:
Çilekli Turta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları şeker ile 2-3 dakika mikserle çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Unu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz.
- Turta kalıbını tereyağ ile güzelce yağlayın. Kek harcını içine dökün. Her yerine eşit yayın, hafifçe yere 2-3 kere vurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika pişirin.
- Kreması için: Tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye koyup, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin ve ocaktan alın. Ilımaya bırakın.
- Kek pişince, ilk sıcaklığı gidince kalıbı ters çevirip çıkartın. Kek ılıyınca kremayı üzerine dökün.
- Dilimlediğimiz çileklerle süslüyoruz. Buz dolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.