Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Tiramisu Tarifi

Çilekli Tiramisu

Çilekli Tiramisu Tarifi

Çilekli Tiramisu tarifi: Çilekli Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tiramisu nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çilek Şurubu İçin:

  • 150 gram çilek
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 adet limonun kabuğu

Tiramisu İçin:

  • 1 paket kedi dili bisküvi (250 gram)
  • 500 gram taze çilek (daire şeklinde dilimlenmiş)
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 34 gram su
  • 1+1/4 su bardağı mascarpone peyniri
  • 200 gram sıvı krema

Çilekli Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük boy bir tencereye çilekler, 60 gram su, toz şeker, limon suyu ve limon kabuklarını koyun. Orta ateşte kaynadıktan sonra 5 dakika pişirin sonra altını kapatıp içinden limon kabuklarını çıkartın.
  • Blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirin ve buzdolabına koyun. Soğuyunca üzerine 10 yemek kaşığı su ekleyin.
  • Yumurta sarılarını ısıya dayanıklı çırpma kabınıza koyun. Orta boy bir tencereye su ve toz şekeri koyun.
  • Orta ateşte kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatın ve şurubu hemen bir cezveye koyun. Yumurta sarılarını bir yandan hızlıca çırparken, cezvedeki şurubu sicim gibi yavaş yavaş içine akıtın.
  • Çırpmayı bırakmadan, yaklaşık 5 dakika en hızlı seviyede yumurta sarıları kabarıp rengi beyazlaşana kadar çırpın.nBu çırpmanın sonunda yaklaşık 5 dakika soğuması için buzdolabına koyun.
  • O sırada kremayı ve mascarpone peynirini buzdolabından çıkartıp kabarıp sertleşene kadar başka bir çırpma kabında çırpın.
  • Yumurtalı karışımı buzdolabından çıkartın ve kabaran pürüzsüz kremalı karışıma ekleyip spatula ile nazikçe birbirine yedirene kadar karıştırın.
  • Kedi dillerini sulandırılmış şuruba bulayın ve borcama dizin. (Şurubu gerekirse biraz daha sulandırabilirsiniz, püremsi değil akışkan bir şurup olmalı.)
  • Üzerine bir kat tiramisu kremanızdan sürün. Çilek dilimlerini de dizin ve aynı işlemi tekrar yapın.
  • En son tiramisu kreması ile bitirin ve kalan çilek dilimleriyle ve Antep fıstıklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Çilekli Tiramisu ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021