Çilekli Tiramisu Tarifi
Çilekli Tiramisu tarifi: Çilekli Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tiramisu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çilek Şurubu İçin:
- 150 gram çilek
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1/4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 adet limonun kabuğu
Tiramisu İçin:
- 1 paket kedi dili bisküvi (250 gram)
- 500 gram taze çilek (daire şeklinde dilimlenmiş)
- 4 adet yumurta sarısı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 34 gram su
- 1+1/4 su bardağı mascarpone peyniri
- 200 gram sıvı krema
Çilekli Tiramisu tarifi nasıl yapılır?
- Küçük boy bir tencereye çilekler, 60 gram su, toz şeker, limon suyu ve limon kabuklarını koyun. Orta ateşte kaynadıktan sonra 5 dakika pişirin sonra altını kapatıp içinden limon kabuklarını çıkartın.
- Blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirin ve buzdolabına koyun. Soğuyunca üzerine 10 yemek kaşığı su ekleyin.
- Yumurta sarılarını ısıya dayanıklı çırpma kabınıza koyun. Orta boy bir tencereye su ve toz şekeri koyun.
- Orta ateşte kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatın ve şurubu hemen bir cezveye koyun. Yumurta sarılarını bir yandan hızlıca çırparken, cezvedeki şurubu sicim gibi yavaş yavaş içine akıtın.
- Çırpmayı bırakmadan, yaklaşık 5 dakika en hızlı seviyede yumurta sarıları kabarıp rengi beyazlaşana kadar çırpın.nBu çırpmanın sonunda yaklaşık 5 dakika soğuması için buzdolabına koyun.
- O sırada kremayı ve mascarpone peynirini buzdolabından çıkartıp kabarıp sertleşene kadar başka bir çırpma kabında çırpın.
- Yumurtalı karışımı buzdolabından çıkartın ve kabaran pürüzsüz kremalı karışıma ekleyip spatula ile nazikçe birbirine yedirene kadar karıştırın.
- Kedi dillerini sulandırılmış şuruba bulayın ve borcama dizin. (Şurubu gerekirse biraz daha sulandırabilirsiniz, püremsi değil akışkan bir şurup olmalı.)
- Üzerine bir kat tiramisu kremanızdan sürün. Çilek dilimlerini de dizin ve aynı işlemi tekrar yapın.
- En son tiramisu kreması ile bitirin ve kalan çilek dilimleriyle ve Antep fıstıklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.