Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Tiramisu Tarifi

Çilekli Tiramisu

Çilekli Tiramisu Tarifi

Çilekli Tiramisu tarifi: Çilekli Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tiramisu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çilek Şurubu İçin:

  • 150 gram çilek
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 adet limonun kabuğu

Tiramisu İçin:

  • 1 paket kedi dili bisküvi (250 gram)
  • 500 gram taze çilek (daire şeklinde dilimlenmiş)
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 34 gram su
  • 1+1/4 su bardağı mascarpone peyniri
  • 200 gram sıvı krema

Çilekli Tiramisu tarifi nasıl yapılır?

  • Küçük boy bir tencereye çilekler, 60 gram su, toz şeker, limon suyu ve limon kabuklarını koyun. Orta ateşte kaynadıktan sonra 5 dakika pişirin sonra altını kapatıp içinden limon kabuklarını çıkartın.
  • Blenderdan pürüzsüz olana kadar geçirin ve buzdolabına koyun. Soğuyunca üzerine 10 yemek kaşığı su ekleyin.
  • Yumurta sarılarını ısıya dayanıklı çırpma kabınıza koyun. Orta boy bir tencereye su ve toz şekeri koyun.
  • Orta ateşte kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatın ve şurubu hemen bir cezveye koyun. Yumurta sarılarını bir yandan hızlıca çırparken, cezvedeki şurubu sicim gibi yavaş yavaş içine akıtın.
  • Çırpmayı bırakmadan, yaklaşık 5 dakika en hızlı seviyede yumurta sarıları kabarıp rengi beyazlaşana kadar çırpın.nBu çırpmanın sonunda yaklaşık 5 dakika soğuması için buzdolabına koyun.
  • O sırada kremayı ve mascarpone peynirini buzdolabından çıkartıp kabarıp sertleşene kadar başka bir çırpma kabında çırpın.
  • Yumurtalı karışımı buzdolabından çıkartın ve kabaran pürüzsüz kremalı karışıma ekleyip spatula ile nazikçe birbirine yedirene kadar karıştırın.
  • Kedi dillerini sulandırılmış şuruba bulayın ve borcama dizin. (Şurubu gerekirse biraz daha sulandırabilirsiniz, püremsi değil akışkan bir şurup olmalı.)
  • Üzerine bir kat tiramisu kremanızdan sürün. Çilek dilimlerini de dizin ve aynı işlemi tekrar yapın.
  • En son tiramisu kreması ile bitirin ve kalan çilek dilimleriyle ve Antep fıstıklarıyla süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025