Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Tartolet Tarifi

Çilekli Tartolet

Çilekli Tartolet Tarifi

Çilekli Tartolet tarifi: Çilekli Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tartolet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

  • 1 adet olgun muz
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı labne

Çilekli Tartolet tarifi nasıl yapılır?

  • Tabanı için yulaf ezmesini rondodan çekerek un haline getiriyoruz.
  • Geriye kalan yumurtayı, pekmezi, zeytinyağını, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra taban harcımız kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  • Yoğurulan harçtan kek kalıplarına 1 yemek kaşığı kadar paylaştıralım.
  • Ortasına bardak arkası veya kaşık ile bastıralım. Ortasının kenarlarına göre daha altta kalması gerekiyor.
  • İçlerini doldurduğumuz kek kalıplarını fırın tepsisine dizerek 180 derecede 15-20 dakika pişirelim.
  • Kreması için muzu ezip üzerine yoğurdu ve labneyi ilave edelim, karıştıralım.
  • Soğuyan tartoletleri kalıplardan çıkaralım ve üzerine kremamızdan ilave edelim. Afiyet olsun.

Çilekli Tartolet tarifinin püf noktası nedir?

Tartoletleri kek kalıplarından çıkarmak için biraz soğumasını beklemenizde fayda var, yoksa dağılabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025