Çilekli Tartolet Tarifi
Çilekli Tartolet tarifi: Çilekli Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tartolet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
18 adet orta boy
Çilekli Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 3 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
- 1 adet olgun muz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
Çilekli Tartolet tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için yulaf ezmesini rondodan çekerek un haline getiriyoruz.
- Geriye kalan yumurtayı, pekmezi, zeytinyağını, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra taban harcımız kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurulan harçtan kek kalıplarına 1 yemek kaşığı kadar paylaştıralım.
- Ortasına bardak arkası veya kaşık ile bastıralım. Ortasının kenarlarına göre daha altta kalması gerekiyor.
- İçlerini doldurduğumuz kek kalıplarını fırın tepsisine dizerek 180 derecede 15-20 dakika pişirelim.
- Kreması için muzu ezip üzerine yoğurdu ve labneyi ilave edelim, karıştıralım.
- Soğuyan tartoletleri kalıplardan çıkaralım ve üzerine kremamızdan ilave edelim. Afiyet olsun.
Çilekli Tartolet tarifinin püf noktası nedir?
Tartoletleri kek kalıplarından çıkarmak için biraz soğumasını beklemenizde fayda var, yoksa dağılabilir.