Çilekli Tart Tarifi
Çilekli Tart tarifi: Çilekli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
33 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Çilekli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart hamuru için:
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 125 gram soğuk tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
Krema için:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/3 su bardağı nişasta
- 6 adet yumurta sarısı
- 1,5 çay kaşığı vanilya
- 3,5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru için unu, şekeri ve tuzu karıştırın.
- Tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra yumurta sarisini ekleyip biraz daha karıştırın.
- Hamuru kapatıp bir saat buzdolabında dinlendirin.
- Krema için, sütü ısıtın.
- Bir kapta yumurta sarısını, nişastayı ve şekeri çırpın.
- Çırptığınız sırada yavaş yavaş sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Süt eklendikten sonra ocağa alıp kaynayana kadar çırpmaya devam edin.
- En son tereyağı ekleyip çırpın. Fırını 190 derece ısıtın.
- Hamuru kalıba yaydıktan sonra üzerine yağlı kağıt serip nohutları yerleştirin.
- Bu şekilde 25 dakika pişirin ve dakikanın sonunda nohutlarla pişirme kağıdını kaldırıp 8 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkartıp soğuduktan sonra kremasını yayın üzerine ve çilek yerleştirin.