Çilekli Tart Tarifi
Çilekli Tart tarifi: Çilekli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Çilekli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 125 gram tereyağı (soğuk, küp küp dilimlenmiş)
Kreması için:
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya (varsa 1 adet çubuk vanilya daha güzel oluyor)
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- 1 paket çilek
- 1 paket pasta süsü (isteğe bağlı)
- 1 paket çilekli jöle
Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Ocaktan sıcakken alın ve vanilya ile bir miktar tereyağı ekleyip güzelce karıştırın. Buzdolabına soğumaya koyun.
- Unu başka derin bir kaba ekleyin ve pudra şekeri ile tuzu ekleyin.
- Üzerine tereyağı parçalarını da ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden granüller haline gelene kadar yoğurun.
- Çırptığınız süt ve yumurta sarılarını ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Dilerseniz streçleyip buz dolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.
- Tart kalıbını margarinleyin ve hamuru yerleştirin. Çatal yardımıyla dibine delikler açın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. (hafif kızarana kadar)
- Krema için sütü bir tencerede kaynatın. Başka bir tencereye nişasta,şeker ve yumurtayı koyup çırpın.
- Ardından altını kısık ateşte yakın ve kaynayan sütten bir miktar koyup karıştırmaya devam edin.
- Yavaş yavaş kalan sütü de ekleyin. Geri kalan 1 bardak süt ve krem şantiyi mikser yardımı ile başka bir kasede çırpın ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
- Ocaktan sıcakken alın ve vanilya ile bir miktar tereyağı ekleyip güzelce karıştırın. Buzdolabına soğumaya koyun.
- Çilekleri doğrayın. Çilekli jöleyi hazırlamak için 1 bardak sıcak suyun içine jöle karışımını koyup karıştırın.
- Jöleyi tam kıvamını almamışken üzerine dökerseniz her tarafa eşit yayılır. Çileklerle süsleyin. Afiyet olsun.