Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart

Çilekli Tart Tarifi

Çilekli Tart tarifi: Çilekli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 125 gram tereyağı (soğuk, küp küp dilimlenmiş)

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya (varsa 1 adet çubuk vanilya daha güzel oluyor)
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için:

  • 1 paket çilek
  • 1 paket pasta süsü (isteğe bağlı)
  • 1 paket çilekli jöle

Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Ocaktan sıcakken alın ve vanilya ile bir miktar tereyağı ekleyip güzelce karıştırın. Buzdolabına soğumaya koyun.
  • Unu başka derin bir kaba ekleyin ve pudra şekeri ile tuzu ekleyin.
  • Üzerine tereyağı parçalarını da ekleyip parmak uçlarınızla fazla ezmeden granüller haline gelene kadar yoğurun.
  • Çırptığınız süt ve yumurta sarılarını ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Dilerseniz streçleyip buz dolabında 1 saat kadar dinlendirebilirsiniz.
  • Tart kalıbını margarinleyin ve hamuru yerleştirin. Çatal yardımıyla dibine delikler açın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. (hafif kızarana kadar)
  • Krema için sütü bir tencerede kaynatın. Başka bir tencereye nişasta,şeker ve yumurtayı koyup çırpın.
  • Ardından altını kısık ateşte yakın ve kaynayan sütten bir miktar koyup karıştırmaya devam edin.
  • Yavaş yavaş kalan sütü de ekleyin. Geri kalan 1 bardak süt ve krem şantiyi mikser yardımı ile başka bir kasede çırpın ve hazırladığınız kremaya ekleyin.
  • Ocaktan sıcakken alın ve vanilya ile bir miktar tereyağı ekleyip güzelce karıştırın. Buzdolabına soğumaya koyun.
  • Çilekleri doğrayın. Çilekli jöleyi hazırlamak için 1 bardak sıcak suyun içine jöle karışımını koyup karıştırın.
  • Jöleyi tam kıvamını almamışken üzerine dökerseniz her tarafa eşit yayılır. Çileklerle süsleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025