Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Swiss Roll Tarifi

Çilekli Swiss Roll

Çilekli Swiss Roll Tarifi

Çilekli Swiss Roll tarifi: Çilekli Swiss Roll için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Swiss Roll nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Swiss Roll yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı nar suyu (renklendirmek için - pancar suyu da olur)

Çilekli Swiss Roll tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Sütümüzü de ilave edip karıştırıyoruz.
  • Unu eleyerek koyuyoruz, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek söndürmeden karıştırıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ince olacak şekilde döküyoruz ve 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.
  • Kreması için süt, şeker, nar suyunu bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Renk için meyve suyu miktarını arttırabilirsiniz ancak bununla birlikte nişasta miktarını da artırınız.
  • Pandispanyamız pişince çıkar çıkmaz yağlı kağıt ile birlikte dolayın ve üzerini 5 dakika kadar kapatarak o şekilde bekletin.
  • Daha sonra pandispanyayı açın, kremanızı içine sürün ve çilek dizin. Tekrar dolayın ve üzerine pudra şekeri serpin.

Çilekli Swiss Roll tarifinin püf noktası nedir?

Pandispanyanızı fırından çıkardığınız gibi sararak bekletirseniz sonrasında şekliniz daha güzel olur ve kırılmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025