Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Şarlot Pasta Tarifi

Çilekli Şarlot Pasta

Çilekli Şarlot Pasta Tarifi

Çilekli Şarlot Pasta tarifi: Çilekli Şarlot Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Şarlot Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Şarlot Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pasta için:

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 su bardağı süt (ıslatmak için)
  • 1 küçük boy kase çilek

Kreması için:

  • 500 mililitre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı mısır nişastası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 60 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı beyaz çikolata (isteğe bağlı)
  • 1/2 poşet toz krem şanti
  • 1 yemek kaşığı krema

Çilekli Şarlot Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta tencereye kırılıp çatalla çırpılır. Üzerine nişasta, un ve şeker eklenip iyice karıştırılır.
  • Süt yavaş yavaş eklenip pürüzsüz olana kadar çırpılır, altı açılır.
  • Kaynayınca kısık ateşte karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca kapatılıp tereyağ, beyaz çikolata ve vanilya eklenip iyice karıştırılır. Üzerine değecek şekilde streçle kapatılır.
  • 2 3 saat dinlendirilip toz şanti ve krema eklenerek çırpılır.
  • Kedidillerinin altı bıçakla kesilip düz bir taban elde edilir. Kalıbın yanlarına yağlı kağıt yerleştirilir.
  • Kedi dillerinin iç tarafa gelen kısmı sütle ıslatılıp kalıbın yanlarına yerleştirilir.
  • Yanlar bitince alt taban için kedi dilleri sütle ıslatılıp yerleştirilir. Kremadan bol bol koyulur.
  • Çilek eklenir. Bir kat daha kedidili ıslatılıp krema koyulur ve çilekle süslenir. Afiyet olsun.

Çilekli Şarlot Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Bu pastada 16 cm lik küçük boy kalıp kullandım. Büyük boy kalıp kullanacaksanız kedi dili ölçüsü artabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025