Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Çilekli Rulo Pasta

Çilekli Rulo Pasta Tarifi

Çilekli Rulo Pasta tarifi: Çilekli Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Rulo Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilin
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı nişasta

Krema İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı (silme) nişasta
  • 1 yemek kaşığı (silme) un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Çilekli Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Kek için yumurtaların sarısıyla beyazı dikkatli bir şekilde ayrılır. Sarıları 2 yemek kaşığı toz şekerle birlikte 3-4 dakika çırpılır. Sıvı yağ ve su eklenip yine çırpılır.
  • En son vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir, spatulayla karıştırılır.
  • Yumurta beyazları, şeker ve tuzla birkaç dakika çırpılır, nişasta eklenir ve ters çevirince akmayacak kıvama gelene kadar çırpılır.
  • 3 seferde sarılı karışıma eklenerek spatulayla altan üste söndürmeden karıştırılır.
  • Fırın tepsisine eşit bir şekilde yayılıp 160 derecede 10-11 dakika pişirilir. Üstü hafif kızarınca tamamdır. Kürdanla kontrol edebilirsiniz. Çok pişirmemeye çalışın.
  • Krema için süt, şeker, nişasta, un ve yumurta sarısı tencereye alınıp çırpılır ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Pişince altı kapatılıp, tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılır. Sonra soğumaya bırakılır, ara ara karıştırılır.
  • Tamamen soğuyunca toz krem şanti eklenip mikserle çırpılır. Pastanın üzerine, kenarlarından birer cm boşluk bırakacak şekilde yayılır, çilek koyulup rulo şeklinde sarılır. Afiyet olsun.

Çilekli Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta beyazlarının çırpılması çok iyi yapılmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025