Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Puding Topları Tarifi

Çilekli Puding Topları

Çilekli Puding Topları Tarifi

Çilekli Puding Topları tarifi: Çilekli Puding Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Puding Topları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Puding Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket çilekli puding
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi

Çilekli Puding Topları tarifi nasıl yapılır?

  • Vanilin ve tereyağı haricindeki tüm malzemeleri bir tencereye alın. Ocağın altını açın ve muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayana dek karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın, bu şekilde karıştırarak 2 dakika daha pişirin ve altını kapatın. İçine tereyağı ve vanilini ekleyin. Tereyağı eriyene dek karıştırın.
  • Muhallebi ılıklaştıktan sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, avucunuzda yuvarlayın, geniş bir tabağa aldığınız Hindistan cevizinin içersinde de yuvarlayıp, etrafının Hindistan cevizi ile kaplanmasını sağlayın.
  • Ardından bir servis tabağına alın. Buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra servis edin.

Çilekli Puding Topları tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebiyi pişirdikten sonra ılıklaşmasını bekleyin ve şekillendirmeye başlamadan önce ellerinizi ıslatın,böylece şekillendirirken ellerinize yapışmasını önlemiş olursunuz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025