Çilekli Pratik Kurabiye Tarifi
Çilekli Pratik Kurabiye tarifi: Çilekli Pratik Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Pratik Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
14 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Çilekli Pratik Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 245 gram un (1 + 3/4 su bardağı)
- 4 gram karbonat (1/2 tatlı kaşığı)
- 2 gram tuz (1/4 tatlı kaşığı)
- 100 gram toz şeker (1/2 su bardağı)
- 150 gram esmer şeker (3/4 su bardağı)
- 115 gram tereyağı (1/2 su bardağı)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
- 1/2 su bardağı çilek (küçük küp küp kesilmiş)
- 100 gram beyaz çikolata
Çilekli Pratik Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın.
- Bir çırpma kabında toz şeker, esmer şeker ve tereyağını yaklaşık 2 dakika çırpın.
- Yumurta ve vanilyayı bir yandan çırparak ekleyin. Sadece karışana kadar çırpın ve unlu karışımı ekleyin.
- Çok az karıştırın; hamur haline gelince çilekleri ekleyin ve spatula ile tüm hamura karıştırın. (Fazla ezmeden bastırmadan karıştırın, çileklerin suyu çıkmasın) Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olacak.
- İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dondurma kaşığı ile hamurdan alarak; birer birer yağlı kağıtlı tepsilere aralarda boşluk kalacak şekilde dizin.
- Hamurları elinizle hafifçe yuvarlayın ve sakın üzerilerine bastırmayın. (Her bir tepside en fazla 9 adet kurabiye topu olmalı, daha fazla koyarsanız pişerken birbirlerine yapışırlar.)
- Buzdolabına tepsileri koyun ve 15 dakika dolapta bekletin.
- Tam buzdolabındayken fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- Buzdolabından çıkan tepsileri hemen beklemeden fırına verin.
- Fırında yaklaşık 12-14 dakika pişirin.
- Çıkınca yumuşak olacaklar, sakın pişmemiş zannedip daha fazla pişirmeyin ki kurumasınlar.
- Kurabiyeler ılınınca erimiş sütlü çikolata veya beyaz çikolata ile süsleyerek veya batırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.