Çilekli Pavlova Tarifi
Çilekli Pavlova tarifi: Çilekli Pavlova için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Pavlova nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çilekli Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yumurta akı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (ya da toz vanilin)
- 1 kutu krema
- 250 gram çilek
- 1 su bardağı fındık
- 5 yaprak nane
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilekli Pavlova tarifi nasıl yapılır?
- Toz şekeri mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin. Oda sıcaklığında bekleyen yumurta aklarını bir kabın içerisine alın.
- Yumurta aklarını düşük orta devirde çırpmaya başlayın. Bir süre sonra akların köpük halini almaya başladığını göreceksiniz.
- Köpüren yumurta aklarına azar azar toz haline getirdiğiniz şekeri ekleyin ve mixer hızlı devirde olacak şekilde çırpın. Bu şekilde çırpma işlemine 15 dakika devam edin.
- Yumurta akları kıvam aldığında içerisine sirke, nişasta ve vanilya özütünü ekleyerek spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
- Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız karışımı spatula yardımıyla kağıdın üzerine alın. Ortası çukur olacak şekilde şekillendirin.
- Hazırladığınız tepsiyi 90 dakika 120 derecede fırına verin.
- Fırınların performansları birbirinden farklı olduğu için bezenizin durumuna göre 60 dakikadan sonra fırının derecesini 110 dereceye düşürebilirsiniz.
- Bezeniz fırında pişerken üzeri için krema ve pudra şekerini mixerle biraz katılaşana kadar çırpın. Soğuması için dolapta bekletin.
- Çilekleri yıkayın ve ikiye kesin. Fındıkları havanda dövün. Nane yapraklarını yıkayın.
- Kontrollü bir şekilde pişirdiğiniz bezenizi fırın kapağı açık 30 dakika sonrasında oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
- Kırmamaya dikkat ederek sunum tepsisine alın. Çukur kısmına hazırladığınız kremayı dökün. Çilek, fındık ve nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun.
Çilekli Pavlova tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta akları oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurtanın sarısı kullanmayacaktır ve beyazlara karışmaması gerekir, bu yüzden kontrollü kırılmalıdır.
Çilekli Pavlova tarifi için servis önerisi
Krema eklendiği anda servis edilerek hemen tüketilmelidir.