Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta tarifi: Çilekli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için:

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Piştikten sonra:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Soğuduktan sonra:

  • 3 yemek kaşığı krem şanti
  • 2 yemek kaşığı krema

Çilekli Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şeker çırpılır.Sıcak su ilave edilir ve 10 dakika kadar köpükleşene dek yüksek ayarda çırpılır. Diğer tarafta kurular elenerek bir kapa alınır.
  • Yumurtaya kurular yine elenerek 3 seferde koyulur. Her koyulduğunda yumurtanın kabarıklığı gitmeden ve spatula yardımı ile tek taraflı karıştırılır.
  • Ayarlanabilir yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür.Kalıbın altına yağlı kağıdı koyup kalıbın kenarlarına doğru kıvırın. Yağlı kağıt serili kalıbı bir tepsiye oturtun.
  • Harcı kalıba döküp önceden ısınmış alt üst ayarda 170 derecede 40 dakika kadar pişirin. İlk 30 dakika fırını açmayın.
  • İçinin pişip pişmediğini kürdan testi ile bakabilirsiniz.
  • Kremayı yaparken ocağın altını yakmadan tencerede süt, şeker, un ve nişastayı iyice karıştırıp öyle ocağa koyalım. Dibi tutmaz böylece.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz içine vanilya ve tereyağı koyup güzelce karıştırıyoruz.
  • Sonra üstünü streç filmle kapatıp (üstüne değecek şekilde)önce oda ısısında sonrada dolapta vakit varsa 3 saat soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra krema ve krem şanti ilave edip mikserle güzelce çırpıyoruz. Keki 2 ye bölüp yine kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz.
  • İlk dilimi koyduktan sonra çilekleri dilimleyip kekin üstüne kalıba değecek şekilde oturtuyoruz kenarlarına.
  • Kekin üstüne yine çilekleri ara ara koyup kremamızın hepsini dikkatlice döküyoruz.
  • Üstünü düzelttikten sonra 2. dilim keki üstüne dikkatlice koyup etrafını streç filmle güzelce sarıp,buzluğa dinlenmesi için gönderiyoruz.
  • Servis edeceğiniz zaman üstüne pudra şekeri serpip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025