Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta tarifi: Çilekli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilekli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Pastacı kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 2,5 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 150 mililitre krema
  • 1/2 poşet krem şanti

Dışını kaplamak için:

  • 200 gram fındık kreması
  • 150 gram beyaz çikolata (benmari eritilmiş)
  • 1 kutu krema

Süsleme için:

  • 1 kase çilek

Çilekli Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pandispanya yapımı ile başlayalım. Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alalım. Dikkat edelim beyazına sarıları karışmasın.
  • Yumurta beyazı ve şekeri mikserin yüksek devirinde bir fiske de tuz ekleyerek iyice beyazlayana kadar 6-7 dakika çırpalım. Kabı ters çevirince akmayacak kıvamdaysa tamamdır. Onu kenara alalım.
  • Sarılarını ve şekeri de 5-6 dakika çırpalım. Mikser çalışırken sıcak suyunu da ekleyelim. Bu sayede şekerler eriyecektir.
  • Kuru malzemeleri de eleyerek yumurta sarılı olan karışıma ekleyip mikserle sadece karışana kadar 1 dakika kadar çırpalım. Mikseri kenara alalım. Spatula ile devam edelim.
  • Kenara ayırdığımız yumurta beyazlarını spatula ile diğer hamura ekleyip 2-3 seferde alttan üste yavaş yavaş karıştırarak yedirelim.
  • 18-20 cm ebatındaki çember kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt serelim.
  • Harcımızı kalıba dökelim 200 derece fansız ayardaki fırında 5 dakika , daha sonra 150 dereceye düşürüp yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım.
  • Kalıbı fırın telinin üzerine ters çevirip oda ısısında soğumaya bırakalım.nTamamen soğuyunca bıçakla keseceğiz. 2 veya 3 kat elde edebilirsiniz. Ben 3 katlı bir pasta yaptım.
  • Pastacı kremasına başlayalım.
  • Krema, krem şanti ve vanilin hariç tüm malzemeleri ocakta fokurdayana dek pişirelim. Başka bir kaba alıp üzerine streç film değecek şekilde kapatalım soğumaya alalım.
  • Buz gibi soğuk olana dek bekleyeceğiz. Krema ve krem şantiyi 1-2 dakika kadar çırpalım. Bekleyelim.
  • Diğer muhallebi iyice soğuyunca önce mikserle havalandıralım. Daha sonra krema ve krem şantiyi ekleyip son halini verelim. Pastacı kreması hazır.
  • Dışını da bu krema ile kaplayabilirsiniz ama ben farklı bir krema hazırladım.
  • 150 gram benmari erimiş beyaz çikolatayı 200 gram sade fındık kreması ile 1 dakika çırpalım. 1 kutu kremayı da ekleyip 1 dakika daha çırpalım kapatalım.
  • Tüm pasta malzemeleri hazır oldu demektir.
  • Ben pandispanyadan 3 kat elde ettim. Servis tabağına bir katını alıp sade sütle biraz ıslatalım. Pastacı kreması sürelim ve küp küp doğranmış çilek muz koyalım. Aynı işlemi diğer katı da koyup yapalım.
  • Son katı ekleyince dış için hazırladığımız kremayı sürelim. Bu kremayı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
  • Ben kenarlarına spatula ile sürüp kaşıkla alttan yukarı oluklar yaptım. Üstüne ise sıkma torbası ve duy ile şekil verip çilekleri ve çiçekleri ekledim.
  • Süsleme tamamen size kalmış. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025