Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı Tarifi
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifi: Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (yarım su bardağı sütle çırpılacak)
- 1 paket petibör bisküvi (mini)
- 2-3 adet çilek
- 1-2 adet muz
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Krem şanti hariç tüm malzemeler ocakta sürekli çırpılarak pişirilip muhallebi kıvamına getirilir. Piştikten sonra bir kaba alınır biraz ılıyıncaya kadar beklenir.
- Ayrı bir kapta süt ile krem şanti çırpılıp daha sonra ılıyan muhallebiye eklenip hepsi karıştırılır.
- Petibör bisküvinin yarısı robottan geçirilerek toz hale getirilir. Yarısı da süsleme ve sunum için ayrılır.
- Kullanacağınız tatlı kasesinin tabanına bir tatlı kaşığı toz haline getirdiğimiz bisküviden konur. Kenarlara çilek muz dizilir.
- Muhallebi yarısına kadar konulur, ortasına yeniden toz bisküvi konur. Kenarlara mini petibör eklenir ve yeniden muhallebi konur.
- Üstüne de toz bisküviden biraz daha eklenip süsleme için çilek ve mini petibör konur.
- Tüm malzeme bitene kadar devam edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Çilekli Muzlu Manolya Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Krem şanti yerine 1 paket krema da eklenip muhallebi yapılabilir. Ancak şeker oranını biraz daha artırmanızı tavsiye ederiz. Farklı bisküvi çeşitleri ile de yapabilirsiniz.